Menu Content/Inhalt
Home arrow Tisk    
Tisk
Lukáš Doksanský za soupravou i katedrou (Muzikus) Tisk E-mail
Malá skála 2006Po značnou část své dosavadní muzikantské kariéry v sobě spojuje Lukáš Doksanský dvě osobnosti. Jako bubeník prošel solidní řadou rockových a metalových formací, odskočil si k jazzu i popu, aby v současnosti zakotvil u metalových matadorů Arakain. Jako pedagog začal už poměrně záhy s výukou hry na bicí, byl lektorem rockových kurzů a nyní vede žáky na Konzervatoři Jaroslava Ježka. O tom všem je následující vyprávění, vyprávění, odehrávající se za soupravou, katedrou i docela jinde.
Celý článek...
 
CZECH ROCK BLOCK Plasy, Velká louka 5.8.2006 (Payo) Tisk E-mail
Plasy CRB 2006Plasy byly první srpnový víkend svědkem dalšího pokračování dvoudílného (za týden se můžou všichni chtiví dostavit ještě do Jihlavy) festivalu Czech Rock Block. Již po třinácté se na Velkou louku sjel výkvět české „rockerské scény“. K festivalu mám osobně tak trochu zvláštní vztah. Byla to totiž právě tato akce, jež jsem před deseti lety navštívil jako první svého druhu. Od té doby jsem, snad až na jeden ročník, absolvoval všechny Czech rock bloky v pořadí. Za deset let se toho samozřejmě mnoho změnilo, a to na obou stranách. Festival vyrostl v monstr akci typu „mámo, táto, jdeme na rokec“, přip. „všichni „rockeři“ pojďte k nám“ a já spíš než se trochu pobavit, dorazil jsem tak trochu trpět. A to nejen proto, že dnes mi kapely zde vystupující v podstatě nic neříkají.
Celý článek...
 
Hey Rock Fest 10.6.2006 Hrušovany u Brna (Whiplash) Tisk E-mail

 4.Narozeniny Radia Hey 96,8 Brno a 91,8 Třebíč
Pomalinku se přibližují prázdniny, sluníčko začíná nabírat na síle (doufám, že to po pár dnech nepřestane) a s tím jde ruku v ruce festivalová sezona a koncerty pod širákem, jak my znalci AJ říkáme – open air . Akce tohoto typu mám velmi rád a pokud to okolnosti dovolí, snažím se jich sjezdit co nejvíce.
První letošní rockový open air fesťák jsem navštívil s přáteli v Hrušovanech u Brna, který byl ve znamení 4. narozenin rockového radia HEY a zúčastnilo se ho několik opravdu dobrých skupin.

Celý článek...
 
Hey Rock Fest 10.6.2006 Hrušovany u Brna (Metal Swamp) Tisk E-mail
 Na rockový festival pořádaný u příležitosti 4. narozenin rádia Hey! jsme výjimečně do Hrušovan přijeli včas. Vše se ještě chystalo k produkci, lidí bylo poskrovnu. Na první pohled je zřejmé, že organizace pracovala na plno. Je vidět dostatek pivních stánků, jiných osvěžoven i prodejny rockerských potřeb. Poté, co se mi podařilo sehnat poletujícího Sklendu, bez problémů vyřizuji akreditaci a odebíráme se na průzkum terénu.
Celý článek...
 
Arakain, Praha, 20.4 2006 (Musicweb) Tisk E-mail

 Arakain se na svém turné k novému albu Labyrint zastavil i v pražském nově otevřeném klubu Retro Music Hall, aby ho právě zde pokřtil. O tom, jaká byla atmosféra, a že personální změna kapele prospěla, je následující reportáž.
Přišla jsem do Retro Music Hall kolem půl deváté. To už měla první předkapela původem z Moravy - Second End odehráno. Tímto se jí omlouvám, že o ní nenapíšu nic hezkého, ale ani nic ošklivého.

Celý článek...
 
ARAKAIN, SECOND END 7.4.2006 Cheb, Produkční centrum (Whiplash) Tisk E-mail
Arakain Cheb 2006Legendární Arakain vyrazili ihned po vydání nového a dle mého mínění nejlepšího „pobrichtovského“ alba Labyrint na dvouměsíční propagační turné po českých, polských, slovenských a německých luzích a hájích. Osmou zastávkou byl Cheb, který měl tu čest být na seznamu vyvolených měst již podruhé v řadě, neboť Arakain sem zavítali i loni při propagaci alba Warning!.
Celý článek...
 
ARAKAIN - Nové volby sedly perfektně... - 2.4.2006 (Český rok) Tisk E-mail

Arakain live 2006ARAKAIN vyrazil na promo tour jejich nové desky LABYRINT a představil se podle mě ve velmi silné sestavě (možná nejsilnější). Výběr muzikantů po personálních změnách ARAKAINu byl prostě 100%. Řezník Lukáš „DOXA“ Doksanský dokonale nahradil alternujícího Lomtadzeho a jasně ukazuje jak na desce, tak hlavně v živém hraní jaký je živel.

Celý článek...
 
Arakain, Hunter, Second end 30.3.2006 Brno, Favál (Metal Swamp) Tisk E-mail

Brno Favál 2006Po poměrně dlouhém čase zavítala do Brna stálice české metalové scény – pražská skupina Arakain. Jednalo se o jednu ze zastávek turné na podporu nové (mimochodem vynikající!) desky nesoucí název Labyrint. Doprovázeli je polští Hunter a hodonínští Second End.

Celý článek...
 
Report z koncertu Arakain na Favále 30.3.2006 (brnoinfo.cz) Tisk E-mail
Brno Favál 2006Kapela Arakain se už na české hudební scéně pohybuje už déle než 3 pětiletky, za dobu své existence prošla několika změnami na postu zpěváka a vydala řadu desek. To jsou strohá fakta. I tato fakta jsou příčinou neustávající oblíbenosti Arakainu mezi českou tvrdé hudby milovnou populací. Důkazem budiž solidně zaplněný Faval při jejich koncertu ve čtvrtek 30. března.
Celý článek...
 
Arakain v Labyrintu ???? (Metalhey!) Tisk E-mail

Březolupy 2006ARAKAIN na 7.zastavení svého koncertního promo k nové desce zavítal do moravských Březolup. Tahle vyhlášená vesnice už zažila hodně es, ale ARAKAIN poprvé. Návštěva cca 400 lidí byla poměrně slušná. Předkapela Second End předvedla a nastartovala atmosféru pro hlavní hvězdy docela slušně. Samozřejmě valná většina trávila čekání na "Áčka" ve sklepním výčepu a kde se vzali tu se vzali, vylezli až na samotný hlavní koncert. Arakain začal v plném tempu a v jejich současné sestavě předváděl stoprocentní výkon. Oba nový a novější členové doplnili Arakain skvěle a snad budou v této sestavě nahrávat více desek.

Celý článek...
 
Lukáš Doksanský (Muzikus) Tisk E-mail

Rockové kurzy 1999S dalším z „nominovaných“ jsem se sešel kromě povídání o jeho osobě a plánech také proto, abychom představili prázdninovou školu, na níž byl už poněkolikáté lektorem bicích nástrojů.

Celý článek...